EDITO

Hockey is Back

Na de verplichte stopzetting van de competities, nu zes maanden geleden, zijn we weer vertrokken voor een nieuw seizoen. Het was hoog tijd voor een weerzien met de hockeyvelden. Terug in onze vertrouwde club, met onze gewoontes, onze vrienden en onze honger naar hockey. Zowel voor het plezier als voor de competitiedrang die ons bezielt.


Toch blijft deze herstart in de huidige sanitaire context even spannend als onzeker. Met een onuitgegeven competitieformule: 14 ploegen in de Eredivisie, zowel bij de dames als de heren. De echte hockeyliefhebber kan alleen maar blij zijn met de aanwezigheid van clubs die het minder gewend zijn om op het hoogste niveau aan te treden. Een extra promotie voor onze sport. De nieuwe formule kwam tot stand dankzij de THL en de KBHB. Hun uitgangspunt was het vrijwaren van het algemeen belang door tegelijk geen enkele club te laten degraderen en de top 2 uit Nationale 1 te laten promoveren. Er wacht ons nu een eerste ronde met 13 wedstrijden, gevolgd door een top 8 voor de titel en een top 6 voor het behoud. Vier clubs zullen zakken terwijl er slechts één stijger zal zijn. Dat wordt stevig bikkelen.


Ondertussen zullen de clubs proberen om de regels en protocollen te laten respecteren, zodat een de veiligheid van clubleden en bezoekers gegarandeerd is. 


We wensen ieder van u een aangename lectuur en een topseizoen. Philippe Hoed