EDITO

Respecteer de anderen, respecteer je sport !  

Ze willen de basiswaarden van het hockey absoluut behouden. En daarom hebben de Ligue Francophone de Hockey  en de Vlaamse Hockey Liga de handen in mekaar geslagen om een nieuwe sensibiliseringscampagne te lanceren rond respect.  


Het gaat daarbij om alle mogelijke vormen van respect, te beginnen bij zelfrespect en respect tegenover de anderen en de eigen sport. Fair-play gaat voor alles en moet elk mogelijk meningsverschil bij competitie overstijgen. Ook rond de velden is het opletten voor grensoverschrijdend gedrag. De affiches zijn gedrukt en er is zelfs een clip die via het internet en de schermen in de clubhuizen kan vertoond worden. Een schitterend initiatief, want er kan nooit genoeg gedaan worden om de hockeywaarden te beschermen.


Naast de resultaten van de indoor competitie en de Pro League, zal je in dit nummer artikels vinden die even divers als spannend zijn. 


Naast de sterren en persoonlijkheden die wekelijks het hockeynieuws domineren, willen we je ook de nieuwe gezichten van de Red Lions voorstellen. Zij zullen de actoren van het post-Tokyo tijdperk zijn. Die spelers staan al klaar en tekenden ook bijna allen present op hun Australische stage. De KBHB moet enkel nog de keuze van hun nieuwe mentor en selectieheer bekrachtigen.


Op het menu van dit nummer vind je de infrastructurele projecten van onze twee liga’s via een gesprek met hun leiders, de analyse van onze arbitrage door Laurent Colemonts, de blik van Pascal Kina op zijn passie, die van Xavier Reckinger als coach van het Duitse nationale Damesteam en de mening van Thierry Le Saux, de sterke man van Racing.  Ten slotte kan je ook kennis maken met onze jonge sterren en met twee nieuwe clubs. 


Kortom, geniet van dit nieuwste nummer!


Philippe Hoed